foto's: Gerard Wagemakers
Beukenlaan 20a
3741 BP Baarn.
Email: info@vanderknaapvioolbouw.nl
Tel : 035-54 241 83
NederlandsEngels


Over ons

De kiem van ons bedrijf ligt in een bevlogen periode in de jaren tachtig toen liefde voor klassieke muziek tot een tomeloze drang leidde naar... ja, naar wat? Naar een vorm, maar welke? Pogingen om een strijkinstrument te leren bespelen stilden niet mijn "honger " naar een uitingsvorm totdat als in een visioen het bouwen/ restaureren van violen opdoemde.

Niet gehinderd door kennis van zaken en relevante ervaring ontpopte zich een autodidact en dankzij bemoedigend support van professionele muzikale vrienden was het resultaat zodanig dat weldra de behoefte ontstond om er serieus werk van te gaan maken: Herscholing dus compleet met stages in het buitenland.

Aldus leidde mijn passie tot een nieuw beroep. (ik was inmiddels de 40 gepasseerd) De start van mijn bedrijf kwam neer op: aan de weg timmeren, want instrumenten bouwen is één maar ze ook verkopen is een ander verhaal. Aldus begonnen de activiteiten op de logeerkamer die voor dat doel al snel te krap werd en het eerste atelier buitenshuis kon worden betrokken. Om kort te gaan, na drie verhuizingen en toenemende professionalisering bereikten we onze huidige locatie. Inmiddels ruim 30 jaar op weg is het allang geen eenmanszaak meer maar een vennootschap met personeel.

Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag: 13:30 tot 17:30 uur
zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Bezoek bij voorkeur op afspraak.