NederlandsEngels
van der Knaap vioolbouw

Beukenlaan 20a
3741 BP Baarn.

Email: info@vanderknaapvioolbouw.nl
Tel : 035-54 241 83

Dinsdag t/m vrijdag
13.30 tot 17.30 uur

Zaterdag
10.00 tot 16.00 uur

Strijkstok beharen

Van der Knaap kan de strijkstok van uw instrument opnieuw beharen of repareren indien dit nodig is. Kwaliteit en respect voor het instrument staan voorop! Al sinds 1985 hebben wij een grote liefde voor het oude ambacht en bouwen en repareren wij strijkinstrumenten.

Nieuwe beharing of reparatie
Van der Knaap Vioolbouw is specialist in het opnieuw beharen en repareren van strijkstokken:

  • Elke strijkstok moet mettertijd van nieuw haar worden voorzien. Door het gebruik kunnen sommige haren breken, waardoor het haarlint na een tijd te dun of te smal wordt om voldoende grip te houden op de snaren van de (alt)viool, cello of contrabas. Ook als er geen haren breken verliest het haarlint aan kwaliteit: het oppervlak van de haren verslijt, zodat de stok steeds meer gaat ‘slippen’. Een strijkstok opnieuw beharen kost weinig tijd: meestal kunt u de stok de volgende dag alweer ophalen. Indien het nodig is, heeft Van der Knaap leenstokken beschikbaar.
  • Is uw strijkstok beschadigd of gebroken? Dat hoeft niet direct een gevoelig verlies te betekenen. In veel gevallen kan Van der Knaap uw strijkstok repareren: uiterste precisie en veel ervaring zijn de sleutelwoorden. Is uw strijkstok gebroken, ga dan niet zelf knutselen en raak de breukvlakken niet aan. Bewaar eventuele losse splinters, verpak de delen voorzichtig en bezorg of verzend de strijkstok ter reparatie.

Afspraak
U kunt direct telefonisch een afspraak maken, zodat wij uw strijkstok snel opnieuw kunnen beharen of uw strijkstok met uiterste precisie kunnen repareren. Van der Knaap Vioolbouw is gevestigd aan de Beukenlaan 20a te Baarn. Onze openingstijden zijn van 13.30 tot 17.30 uur (dinsdag tot en met vrijdag) en van 10.00 tot 16.00 uur (zaterdag). Voor een afspraak en antwoord op al uw vragen kunt u bellen naar 035-5424183. Tevens zijn we bereikbaar per e-mail, via info@vanderknaapvioolbouw.nl.

Telefoon en e-mail

Of uw viool reparatie behoeft u een viool wilt huren of kopen of u op zoek bent naar een vioolkoffer of strijkstok: Van der Knaap helpt u verder! U vindt ons aan de Beukenlaan 20a in Baarn. Onze openingstijden zijn van 13.30 tot 17.30 uur (dinsdag tot en met vrijdag) en van 10.00 tot 16.00 uur (zaterdag). We vragen u een telefonische afspraak te maken voor u langskomt, zodat we alle tijd voor u hebben. Ook met vragen kunt u bellen naar 035-5424183. Tevens zijn we bereikbaar per e-mail: info@vanderknaapvioolbouw.nl.

Wij bieden onder andere de volgende diensten aan:
Strijkstok beharen | Contrabas kopen | Altviool huren | Altviool kopen | Altviool reparatie | Cello reparatie | Kinder contrabas huren | Contrabas reparatie | Contrabas huren | Viool reparatie


Afspraak maken of heeft u een vraag?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.