NederlandsEngels
van der Knaap vioolbouw

Beukenlaan 20a
3741 BP Baarn.

Email: info@vanderknaapvioolbouw.nl
Tel : 035-54 241 83

Dinsdag t/m vrijdag
13.30 tot 17.30 uur

Zaterdag
10.00 tot 16.00 uur

Over ons

De kiem van ons bedrijf ligt in een bevlogen periode in de jaren tachtig toen  liefde voor klassieke muziek tot een tomeloze drang leidde naar.............................. ja, naar wat?
Naar een vorm, maar welke?
Pogingen om een instrument te leren bespelen stilden niet mijn "honger " naar een uitingsvorm totdat als in een visioen het  bouwen/ restaureren van  violen opdoemde.
Niet gehinderd door kennis van zaken en relevante ervaring ontpopte zich een autodidact en dankzij bemoedigend support van professionele muzikale vrienden was het resultaat zodanig  dat weldra de behoefte ontstond om er serieus werk van te gaan maken:
Herscholing dus compleet met stages in het buitenland.
Aldus leidde mijn passie tot een nieuw beroep. (ik was inmiddels de 40 gepasseerd)
De start van mijn bedrijf kwam neer op: aan de weg timmeren, want instrumenten bouwen is één maar ze ook verkopen is een ander verhaal.
Aldus begonnen de activiteiten op de logeerkamer die voor dat doel  al snel te krap werd en het eerste atelier buitenshuis kon worden betrokken.
Om kort te gaan, na drie verhuizingen en toenemende professionalisering bereikten we onze huidige locatie. Inmiddels ruim 25 jaar op weg is het allang geen eenmanszaak meer maar een vennootschap met personeel.
 

Bij de foto v.l.n.r.
Sanskaro van der Knaap (grondlegger), Welmoedt Huijgen (levenspartner en vennoot)
 


                      

" Wij lopen door de macht der tonen blijmoedig door de nacht des doods "

(Tamino en Pamina   Zauberflöte)